Hopp til innholdet
Mor som sitter i sofa og jobber, mens barnet hopper ved siden av

Boliglån
  • Enkelt å søke
  • En fast rådgiver det er lett å komme i kontakt med
  • Følg lånesøknaden din digitalt

Hos oss får du mer enn bare et boliglån

Med et boliglån fra oss får du personlig veiledning fra en rådgiver som kjenner deg og dine behov. Vi er her for å støtte deg gjennom hele boligprosessen.

Hvorfor bør du velge oss?

Som en engasjert lokalbank med god kjennskap til nærmiljøet, er vi ofte mer fleksible enn de store bankene. Vi strekker oss langt for å finne den beste løsningen for deg og din økonomi.

Hos oss får du en fast rådgiver som du lett kommer i kontakt med, og som kjenner deg og dine behov.

Det er enkelt å søke lån hos oss. Vi henter inn informasjon om deg automatisk, og du kan følge status på behandlingen av lånesøknaden din digitalt. 

 

Kontakt meg om boliglån

Patrick André Skoglund Finansiell Rådgiver 96 62 02 00
Stein Wilhelm Andresen Autorisert Finansiell Rådgiver 94 19 85 22
Linn Bjunes Hunstok Leder Personmarked og Kundeservice 92 01 39 83

Boliglån - priser

Pris
Nominell rente fra 5,99 %
Etableringsgebyr 4 000 kr
Termingebyr 65 kr
Prisene på boliglån forutsetter at banken benyttes som hovedbankforbindelse med lønnsinngang. Alle satser oppgitt under nominell rente er veiledende.
Priseksempel
2 000 000 kr: Nominell rente 5,99 %. Effektiv rente 6,23 %.
Pris
Nominell rente 5,64 %
Etableringsgebyr fra 3 000 kr
Termingebyr 65 kr
Gjelder for refinansiering av boliglån eller kjøp av bolig som benyttes som primærbolig med energimerke A eller B. Lån inntil 75 % av boligens verdi. Prisene på boliglån forutsetter at banken benyttes som hovedbankforbindelse med lønnsinngang.
Priseksempel
2 000 000 kr: Nominell rente 5,64 %. Effektiv rente 5,86 %.
Pris
Nominell rente fra 5,64 %
Etableringsgebyr 3 000 kr
Termingebyr 65 kr
Prisene på boliglån forutsetter at banken benyttes som hovedbankforbindelse med lønnsinngang. Alle satser oppgitt under nominell rente er veiledende.
Priseksempel
2 000 000 kr: Nominell rente 5,64 %. Effektiv rente 5,86 %.
Pris
Nominell rente fra 5,99 %
Etableringsgebyr fra 4 000 kr
Termingebyr 65 kr
Prisene på boliglån forutsetter at banken benyttes som hovedbankforbindelse med lønnsinngang. Alle satser oppgitt under nominell rente er veiledende.
Priseksempel
2 000 000 kr: Nominell rente 5,99 %. Effektiv rente 6,21 %.
Pris
3 år 5,15 %
5 år 4,95 %
10 år 4,75 %
Lån på inntil 75 % av boligens verdi. Prisene på boliglån forutsetter at banken benyttes som hovedbankforbindelse med lønnsinngang. Alle satser oppgitt under nominell rente er veiledende.
Priseksempel
3 års binding: 2 000 000 kr: Nominell rente 5,15 %. Effektiv rente 5,35 %.
5 års binding: 2 000 000 kr: Nominell rente 4,95 % Effektiv rente 5,14 %.
Pris
Nominell rente 7,19 %
Etableringsgebyr fra 4 000 kr
Termingebyr 0 kr
Priseksempel
2 000 000 kr: Nominell rente 7,19 %. Effektiv rente 7,49 %.
Pris
Etableringsgebyr - Mellomfinansiering fra 5 000 kr
Termingebyr 65 kr
Realkausjon 2 000 kr
Endringer i låneavtale fra 375 kr
Avdragsfrihet mindre enn 3 måneder fra 700 kr
Avdragsfrihet mer enn 3 måneder fra 3 000 kr

Spørsmål og svar om boliglån

Du kan i utgangspunktet låne 85 % av kjøpesummen. Det avhenger også av din evne til å betjene lånet. Her ser vi på hvor høy inntekt du har, hva du har av annen gjeld og din familiesituasjon. Har du tilleggsikkerhet kan du imidlertid låne inntil 100 %. 

Vi er fleksible og strekker oss langt for å finn en løsning for passer for deg og din økonomi.

Les mer om hvordan vi beregner hvor mye du kan låne

Utlånsforskriften sier at du må ha minst 15 % egenkapital. Egenkapital er den delen av finansieringen du stiller med selv. Dette kan være oppsparte midler, BSU, sparepenger, arv eller annen bolig. Jo mer egenkapital du har, jo mindre vil du måtte låne, og jo lavere vil renten på lånet være.

Hvis du har tilleggssikkerhet, kan du låne inntil 100 % av kjøpesummen. Tilleggssikkerhet betyr at vi tar pant i annen eiendom, for eksempel en person som gir banken en garanti om å betale boliglånet ditt om du ikke kan gjøre det.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Prøv vår boliglånskalkulator

Serielån innebærer at avdragene er de samme gjennom lånets løpetid. Du betaler de samme avdragene hver måned, mens rentedelen er høyest i starten og blir gradvis lavere. Totalt sett er det billigere å velge et serielån fordi du betaler mindre i renter over tid.

Annuitetslån er forutsigbart fordi du betaler det samme hver måned. I starten betaler du mest renter, men etter hvert som lånet minker blir avdragene større, og rentedelen mindre.

Les mer om serielån og annuitetslån

Avdragsfrihet på boliglån betyr at du, for en definert periode, kun betaler renter og gebyrer på lånet. Med andre ord utsetter du betalingen av selve lånebeløpet. Dette gir deg midlertidig økonomisk pusterom, spesielt når du står overfor usikre økonomiske forhold.

Lurer du på å ha avdragsfrihet på lånet ditt? Les mer om avdragsfrihet

Ordinært boliglån: Renten bestemmes etter hvor god sikkerhet du kan stille med. Dersom du har behov for å låne inntil 60 % av det boligen er verdt, kvalifiserer du til vårt beste boliglånstilbud med en nominell rente.

Boliglån for Unge (BLU): For deg mellom 18 og 33 år, tilbyr BLU muligheten til å låne opp til 85 prosent av boligens kjøpesum til svært gunstige renter.

Les mer om BLU

Grønt boliglån: Grønt boliglån er for deg som eier eller skal kjøpe bolig med energimerke A og B. Vi tilbyr gunstig vilkår for kjøp av energieffektiv bolig eller oppgradering til miljøvennlige løsninger.

Les mer om grønt boliglån

Rammelån (Flexilån): Med et rammelån betaler du rentekostnader hver måned, mens avdragene betaler du litt som du vil. Men siden du får denne friheten, så forutsetter det at du har god styring på økonomien din. Du må for eksempel ha 40% egenkapital i motsetning til 15% som du må ha i et serielån eller annuitetslån. Med et rammelån betaler du kun renter for det beløpet du faktisk bruker, noe som gir deg stor fleksibilitet.

Les mer om rammelån

Refinansiering: Øker verdien på din nåværende bolig? Refinansiering kan gi deg midler til å realisere dine oppussingsdrømmer.

Les mer om refinansiering

 

Aktuelt om boliglån

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.